top of page
Caută

La ce sa te astepti cand ajungi intr-un resort de glamping?

Actualizată în: 17 mar. 2022


Ultimii ani ne-au aratat ca resorturile de glamping se numara printre cele mai frumoase cazari din Romania. Glamping, sau “glamorous camping”, este un concept nou care imbina experienta de cazare la cort, sub cerul liber, cu confortul pe care il ofera hotelurile de lux.

Daca inca nu ai decoperit experienta unui camping de lux, imagineaza-ti ca te afli in mijlocul naturii, dis-de-dimineata asculti pasarile, te trezesti in miros de iarba proaspata, muntii alcatuiesc un tablou mirific oriunde ai privi in jurul tau, iar tu iti relaxezi corpul si mintea pe terasa propiului tau cort spatios, incalzit si atent amenajat. Suna bine, nu?


Ne bucuram ca acest concept ne-a trecut pragul si avem ocazia sa experimentam locuri unice in Romania si sa ne conectam cu natura.


Cu putin timp inainte sa ajungem la prima experienta de cazare la glamping, ne puneam destul de multe intrebari, asa ca in cazul in care te afli in aceeasi situatie, speram ca unele raspunsuri sa le gasesti mai jos.


Cat de frig este pe timpul noptii in cortul de glamping?


Nu este deloc frig, sau cel putin noi nu am intampinat aceasta problema. In general, corturile sunt incalzite fie cu aeroterme silentioase, fie cu sobe pe lemne. Aerotermele fac o treaba foarte buna, am fost uimiti de eficienta acestora, tinand cont ca afara era inceput de toamna, deci destul de rece mai ales pe timpul noptii.


Curent electric in cortul de glamping?


Depinde de resortul in care urmeaza sa te cazezi. In unele locatii vei gasi prize si lumina ca intr-o camera obisnuita de hotel, iar in alte resort-uri nu vei avea curent electric la dispozitie, poate cel mult o lampa. Iti recomandam sa te interesezi inainte sa ajungi. Dar cu siguranta in spatiul comun iti vei putea incarca telefonul mobil si laptop-ul, asta daca nu cumva vrei sa te deconectezi complet de la viata cotidiana pentru cateva zile.


Cum sunt baile si toalete?


In general, fiecare resort de glamping amenajeaza special dusuri si toalete in spatiile comune astfel incat oaspetii sa nu simta vreo diferenta intre grupurile sanitare de hotel si cele de glamping. Noi am avut acces la dusuri si toalete comune, foarte curate si cu apa calda si fara sa fim nevoiti sa asteptam la coada.

Ce alte facilitati ne asteapta?


La exterior, cel mai probabil vei gasi un loc de joaca pentru copii, un loc de gatit la ceaun sau de pregatit gratar si diverse spatii de relaxare (sezlong/hamac, etc). Cel mai mare plus este ca fiecare cort are propria lui terasa, ideala sa te bucuri de priveliste, sa simti aerul rece de dimineata care iti incarca bateriile pentru o saptamana intreaga, este zona ta privata perfecta pentru a savura micul dejun, o cafea sau o carte buna.

La interior, in cele mai multe cazuri nu vei simti diferenta dintre cortul de glamping si o camera de lux de hotel, pentru ca ai parte de toate facilitatile. Este posibil sa lipseasca televizorul, dar sa fim seriosi, nu credem ca cineva isi doreste sa-si petreaca timpul uitandu-se la televizor in mijlocul naturii.



1.397 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page